maandag 22 oktober 2012

Cruise Dag 1 - Barcelona

Zondag 14 oktober stond onze "taxi"Frank om 3:30 uur voor de deur om ons naar Schiphol te brengen.  Na een rustige vlucht, het halve vliegtuig sliep, landen we in Barcelona. Daar namen we een taxi naar de haven van Barcelona. We kwamen niet ver, want de marathon van Barcelona was net aan de gang. Het verkeer stond muurvast. Hoe hij het voor elkaar heeft gekregen, weet ik niet, maar we zijn levend bij de boot aangekomen. Normaal rijden auto's alleen zo in video-games.
Nadat we hadden ingecheckt, moesten we in de terminal wachten. Daar zaten mensen uit de hele wereld, zo ook een groep uit Zuid-Korea. Ze waren al 24 uur onderweg! Ze vonden Brandon en Melvin zo leuk, maar toen ik zei dat ik nog een zoon had, kwamen de oh's en ah's. Three boys! You have three boys??? Ze konden dat waarschijnlijk niet geloven ofzo. Enfin, de jongens waren gelijk een attractie en moesten met "Oscar" op de foto. Zo noemden we die zoon van een dat Zuid-Koreaans stel. Achteraf hoorden we dat hij Cheng Ko Jung, of iets in die richting heette. Wij bleven hem Oscar noemen.
Rond 11 uur mochten we aan boord. Omdat het zo mooi weer was, zijn we lekker in de zon gaan zitten met een cocktail. De jongens gingen van de glijbanen en Brandon zat in het kinderbad.
Om 18:00 uur vertrok het schip uit Barcelona. Die avond lagen we allemaal op tijd in bed. Het was een lange dag.

Hierbij nog enkele gegevens van de Norwegian Epic.
329 meter lang
41 meter breed en 19 decks
1700 man personeel uit 70 landen
Weeklijst van de kok:
enkele producten:
1632 kilo boter
17236 kilo fruit
72200 eieren
5896 kilo aardappels
150 verschillende wijnen!




 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.