dinsdag 23 oktober 2012

Cruise dag 8: Barcelona.. terug naar huis

Helaas.... de cruise zit erop.. maar wat hebben we veel gezien en gedaan. Het was geweldig, fantastisch, supergaaf en nog veel meer.
's Middags vliegen we terug naar Nederland. Dag Norwegian Epic... we love you!


Cruise dag 7 : Marseille

Vandaag haalt Christophe (mijn Franse vriend) ons op met zijn vrouw en dochtertje. We rijden in het busje van de brandweer (daar werkt hij) naar het hoogste punt van Marseille. Daar maken we enkele foto's en stappen weer in. Vervolgens rijden we naar het stadion. Dylan wil daar heel graag heen en wil ook kijken voor een voetbalshirt. Christophe koopt voor Dylan een cap en voor de andere 2 een bal. Dylan krijgt van ons het tenue van Marseille. (Jeetje wat zijn die shirts duur, maar het kind is oh zo gelukkig) Daarna gaan we op het strand lunchen. Voor we het weten moeten we terug naar de boot, vandaag een kort dagje, want om 16:00 uur vaart het schip alweer de haven uit. De vakantie is dan bijna voorbij. Nog even op de foto met weer 2 andere figuren van Nickelodeon. En dan koffers inpakken.










Cruise dag 6: Cannes

Een rustig dagje maken we ervan. Met een tender worden aan wal gezet bij Cannes. Daar hebben we door de kleine straatjes gelopen en langs de prachtige grote luxe boten (die we nooit nooit nooit nooit zullen kunnen betalen, maar een sloepje is ook leuk)
Aan boord is ook een klimwand en de jongens willen het wel eens proberen. Nou, voor we het weten zijn ze boven. Wat ontzettend knap van ze.




Cruise dag 5: Pisa

Vanaf de boot was het 15 minuutjes met de trein naar Pisa. We zijn een stukje meegelopen met een stel uit Schotland. Aardige mensen, maar af en toe niet te verstaan. Wat een accent. Natuurlijk hebben we foto's gemaakt bij die scheve toren. Het was vandaag erg warm, dus we zijn niet lang gebleven en lekker snel terug gegaan naar de boot. Heerlijk bij het zwembad met een biertje.
's Avonds Sushi gegeten, errug lekker!



Cruise dag 4: Rome

Een hele lange dag vandaag, want het was nog ruim een uur met de trein naar Rome. Eenmaal daar kwam gelijk een man naar ons toe met foldertjes van een rondtoer per bus. Inderdaad de hop on/hop off bus. Daar wilden we sowieso naartoe, maar die man bleef maar bij ons. "You must come with me" Ik heb even heel duidelijk gemaakt dat hij op kon rotten, maar ja, toen begreep hij opeens geen Engels. Uiteindelijk zaten we dus in een zo'n bus, maar ik had op internet en in de folder gezien, dat kinderen onder de 5 gratis mee gaan. Zegt hij, "you pay, 2 adults and 1 child, the others are pree.. "
Ik: What? Pree???  Bedoelt hij dus : Free.. Kan de man de F niet zeggen.. haha... Daarna Melvin maar duidelijk gemaakt. dat hij op dit moment maar even 5 jaar was... scheelt toch weer, nietwaar en we blijven Hollanders.
Rome was mooi. Zo'n beetje alles gezien in 2 uur tijd. Helaas was de Paus net weg, toen we bij het Sint Pietersplein aankwamen. Maar ja, ik versta 'm toch niet. (Het is geen Pasen en geen Kerst)
's Avonds zijn we naar Legends in Concert geweest. Liedjes van Rod Stewart, Madonna en Elvis.




Cruise dag 3 : Napels

Vanochtend liepen we zo van het schip naar het centrum van Napels. Daar stond een hop on/hop off bus klaar. In een uurtje tijd rijd je door Napels heen en kan je uitstappen wanneer je wilt...en dus ook weer opstappen. Alleen deden wij dat niet. We zaten wel goed in die bus. Boven in, open dakkie, in het zonnetje en zo heel Napels zien. Perfect toch? Na de tour in deze lelijke vieze stad. Want dat vonden wij, zijn we op zoek gegaan naar de fanshop van Napoli. Dylan wilde heel graag een voetbalshirt. We werden heel vriendelijk geholpen. Dat dan weer wel, vieze stad, maar vriendelijke mensen.  (beter dit,  dan andersom, haha) Enfin, Melvin ook een voetbaltenue, en vele euro's armer verlieten de shop en Napoli.
's Avonds was het storytime met Dora. Het strand was vies (propjes papier op het podium) en Dora zou het strand met behulp van enkele kinderen wel eens gaan opruimen. Brandon stond gelijk op het podium om te helpen. (Waarom doet hij dat nou nooit thuis?)
Nadat de kinderen op bed lagen zijn wij de ice bar nog even ingedoken, maar na een half uur hadden we het zo koud... dat we maar snel in ons warme bedje gingen liggen.




Cruise dag 2: Op zee

Vanochtend eerst uitgeslapen, om 9 uur gingen we ontbijten met enkele Nickelodeon figuren. Brandon vond het helemaal geweldig om op de foto te gaan met Dora en Diego.
Daarna zijn we het schip gaan ontdekken. 's Middags zijn we lekker bij het zwembad gaan liggen met een biertje en cocktail. Natuurlijk zijn we ook iets van 1000 keer van de glijbanen afgegaan.
 's Avonds zijn we in het theater naarde Blue Man group geweest. Geweldige show.





maandag 22 oktober 2012

Cruise Dag 1 - Barcelona

Zondag 14 oktober stond onze "taxi"Frank om 3:30 uur voor de deur om ons naar Schiphol te brengen.  Na een rustige vlucht, het halve vliegtuig sliep, landen we in Barcelona. Daar namen we een taxi naar de haven van Barcelona. We kwamen niet ver, want de marathon van Barcelona was net aan de gang. Het verkeer stond muurvast. Hoe hij het voor elkaar heeft gekregen, weet ik niet, maar we zijn levend bij de boot aangekomen. Normaal rijden auto's alleen zo in video-games.
Nadat we hadden ingecheckt, moesten we in de terminal wachten. Daar zaten mensen uit de hele wereld, zo ook een groep uit Zuid-Korea. Ze waren al 24 uur onderweg! Ze vonden Brandon en Melvin zo leuk, maar toen ik zei dat ik nog een zoon had, kwamen de oh's en ah's. Three boys! You have three boys??? Ze konden dat waarschijnlijk niet geloven ofzo. Enfin, de jongens waren gelijk een attractie en moesten met "Oscar" op de foto. Zo noemden we die zoon van een dat Zuid-Koreaans stel. Achteraf hoorden we dat hij Cheng Ko Jung, of iets in die richting heette. Wij bleven hem Oscar noemen.
Rond 11 uur mochten we aan boord. Omdat het zo mooi weer was, zijn we lekker in de zon gaan zitten met een cocktail. De jongens gingen van de glijbanen en Brandon zat in het kinderbad.
Om 18:00 uur vertrok het schip uit Barcelona. Die avond lagen we allemaal op tijd in bed. Het was een lange dag.

Hierbij nog enkele gegevens van de Norwegian Epic.
329 meter lang
41 meter breed en 19 decks
1700 man personeel uit 70 landen
Weeklijst van de kok:
enkele producten:
1632 kilo boter
17236 kilo fruit
72200 eieren
5896 kilo aardappels
150 verschillende wijnen!




 
 
 
 

Cruise 2012

Gisteren zijn we terug gekomen van een geweldige vakantie! Hierbij alvast enkele foto's!
Verhalen komen binnenkort op de site.









zondag 7 oktober 2012

Lopen tegen kanker 2012

Dylan en ik hebben vandaag meegedaan met de 5km loop tegen kanker
Wat was het fijn om familieleden en vrienden langs de kant van de weg te zien om ons aan te moedigen.
Tijd Dylan:
22 669 Dylan Kooi Voorhout 2000 5e Jeugd 24:31 24:22 12,312  

24:31 minuten!


Tijd Lisette:
145 607 Lisette Kooi Voorhout 1972 74e Vrouw 33:08 32:59 9,096

33:08 minuten.