zaterdag 25 augustus 2012

Goed begin van een nieuw voetbaljaar


Melvin voetbalt dit seizoen bij Foreholte F2 en zijn leider/coach/trainer heeft een heel erg leukje stukje over de 1e wedstrijd geschreven. Allard Lindhout, hartelijk bedankt dat ik het op onze weblog mag zetten.




Met de F2 naar Katwijk aan zee.

Nemen zij de punten mee?”

 

Ouverture belooft veel moois

 

Het is zaterdag 25 augustus, de datum waarop ‘we’ eindelijk weer mogen. Een lange vakantie ligt achter ons maar vandaag worden we weer losgelaten, uit onze (zomer)slaap ontwaakt. Het feest mag beginnen en de remmen mogen los. Afgelopen week op de eerste trainingen was al gelijk te zien dat onze kerels er weer zin in hebben. Allemaal een stukje groter en nog sterker geworden, dus dat belooft wat voor het aankomend seizoen. De bekerwedstrijden zullen (net als vorig jaar) gespeeld worden om te kijken hoe goed we zijn. Winnen we alles dik, dan lonkt de 1e klasse. Verliezen we alles ruim, dan wordt het 3e of 2e klasse. Bij het zien van de indeling moest ik even slikken. Zooo! GHC F1, Oegstgeest F1, Voorschoten ’97 F2, RCL F2, Quick Boys F2 en tegenstander van vandaag FC Rijnvogels F1. Niet mals, alles behalve een makkie. Maar wij zijn goed, we kunnen zelfs heel erg goed zijn, dus laat die teams maar komen. We hebben er zin in en gaan ervoor!


 
Zoals iedereen weet zijn we Ridder Florian kwijtgeraakt aan FC Singapore F1. Die club heeft de naam grote talenten uit Europa te scouten en te transfereren in ruil voor mega-bedragen. Florian zette zijn handtekening onder een 4– jarig contract. Om die reden kwam ons scoutingsapparaat uit bij een vervanger: Melvin “Platje”. Een bijzonder technisch begaafde waaraan de F2 nog veel plezier gaat beleven. Om Platje rustig te brengen begon hij vandaag op de bank (de reden hiervan was een plasbeurt, maar het pakte goed uit). Keeper Jens Lehmann onder de lat. Achterin van rechts naar links Yannick Alves, Erik Pepe en Thijs Coentrão. De aanvalslinie bestaat uit Jip Messi, Tijn Benzema en Websie Schweinsteiger. Het sterrenensemble gaf ons na opkomst van de dirigent het startsein voor betoverende voorstelling. De bal danste van plezier in het rond. Het geluid was zuiver, de stilte bij het publiek en het genieten ingetogen. De entreeprijzen zijn dit jaar verhoogd, maar de dames en heren die vanochtend aanwezig waren kregen waar voor hun geld.


Bal van links naar rechts, kaatsten, inspelen, weglopen, ruimte zoeken, juiste moment van passen .. het lijkt allemaal niet verdwenen te zijn. Eerste kans voor Jip is direct raak… 0-1 voor ons! Het eerste doelpunt van het seizoen 2012-2013 is een feit. Met links is de uithaal daar. De wedstrijd is nog jong, maar de eerste treffer staat op het bord. Waar we tijdens de trainingen veel op hameren is het “1 tegen 1 spelen”, je eigen man houden en uitschakelen. Dat ging vandaag perfect. Zo zijn we in staat heel snel de bal af te pakken en er wat leuks mee te gaan doen. Dat leuks werd moois. De wedstrijden op de andere velden vielen stil, iedereen voelde dat er wat ging gebeuren.. Thijs ontfrutselde door bikkelhard het duel aan te gaan de bal. Het overzicht werd behouden en Jip werd gevonden. De een-twee met Tijn, die daarvoor in een klap van twee tegenstanders was verlost, het een-twee’tje met Wessel, nóg een keer Tijn aan de bal, maar weer o zo knap het overzicht en de pass naar Wessel.. stilte veranderde in applaus, applaus in een staande ovatie. O wat mooi, zo hoor je voetbal van het hoogste niveau aan te raken: 0-2 Foreholte! Leiders Bart, Sebastiaan en trainer Allie keken elkaar aan.. niets zeggen alleen genieten.

De eerste helft bleef aanstekelijk om naar te kijken. Ook Rijnvogels vocht en knokte zich rechtovereind. Kansen waren er genoeg voor onze mannen, maar meer dan 2 doelpunten lukte niet. Maar het spel was zeer goed. Toch voor rust opeens de 1-2. Oei, we moeten scherp blijven, verslappen mag niet!

In de rust besloot Jens te willen voetballen en Thijs trok dapper het gele shirt over zijn blonde kop.

Tijn begon als wissel, het debuut dus van Platje tot gevolg. Platje kan spelen op rechts en liet deze wedstrijd merken heel erg gretig te zijn en zijn waarde voor de F2 én zichzelf te laten uitbetalen. Het werd rommelig, er kwam meer strijd, maar waar vorig seizoen de F6 fysiek nog wel een tekort kwam, gaat dat nu in de F2 allemaal wat beter. De jongens tegen wie we spelen zijn ongeveer even sterk en groot. Toch was het weer Jip die het gat vergrootte naar twee. 1-3 voor ons! Onze mannen bleven elkaar makkelijk vinden, al lag er soms wat rommel op de weg en werkte de navigatie niet helemaal 100%, Foreholte bleef de baas. De 1-4 van Jens gaf nog meer lucht. Nu de kunst om zorgvuldig te blijven verdedigen en je eigen man niet uit het oog te verliezen. Dat lukte één keertje niet helemaal: 2-4. Rijnvogels is natuurlijk ook geen slechte ploeg, dus het kan een keer gebeuren.

Het slotakkoord werd gelukkig wel door ons ingezet. Jens besloot zijn leuke ochtend nog maar meer glans te geven door nog een keer scoren. Op aangeven van Erik (prima pass) verschalkte hij zijn collega uit de eerste helft en was de 2-5 een feit. Bijna tijd toch? Ja, maar voor iedereen de zaal mocht verlaten, zagen we nog een mooie combinatie van Yannick en Melvin, die Tijn de gelegenheid gaf op te stomen. De bal rolde over de zijlijn en Websie mocht gooien. De slinger naar Jip, het meeschuiven van Erik en daar was de beloning voor zijn topwedstrijd: 2-6!

Mannen, dit smaakt naar meer. Een wedstrijd winnen met mooi spel, dat is het leukst. Deze week weer lekker trainen en gaan met die banaan!



Dylan voetbalt dit seizoen niet meer bij Teylingen, maar bij Foreholte D1. 2 van onze 3 boys zitten dus in de selectie.
Vandaag deed de D1 mee aan een Talenten Voetbal Toernooi in Zoetermeer en dat was de hele dag!
Maar... ze hebben gewonnen! En nu mogen ze in mei naar Almelo voor het langelijke toernooi.

Een goede zaterdag en een goed begin van het voetbalseizoen!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.