zaterdag 1 september 2012

Foreholte F2 oefenpot in Hoofddorp


Uitstekende 2e helft : door Allard Lindhout

 
Na een week vol ervaringen (Sebas en Bart als supervisors van het team, geboorte van Floor, wedstrijdverslag van Bart, eerste doordeweekse oefenwedstrijd), was het vandaag weer een verrassing die uit de hoge hoed getoverd moest worden. Erik afwezig en dus met 7 man sterk richting Hoofddorp. Of het nu aan de Tom Tom van Heico lag of aan de navigatiekunsten van Sebastiaan: de F2 had in de beginfase moeite om de juiste weg in te slaan. "Over 300 meter rechtsaf".. Wanneer is er 300 meter voorbij dan? En rechts? Dat is toch waar de duim links zit? Afijn. Tijn begon op doel, dus Yannick Alves op rechts, Thijs Coentrao centraal en Jens Lehmann op links. De verdediging stond, maar nog niet als een huis. Het cement voor dat huis moest van de voorhoede komen: druk zetten op het juiste moment. Die druk - niet te verwarren met verskeersDRUKTE- moest komen van Melvin Platje, Jip Messi en Webs Schweinsteiger. Dat lukte aardig, zelfs goed, maar om de tegenstander van vandaag aan te pakken van TOM-TOM versie 10.0 nodig. Binnen een paar minuten stonden onze mannen met 3-0 achter. Stoplichten plaatsen, politieagenten inhuren, we moeten de boel goed organiseren. Vlak voor rust moest Tijn een boete uitdelen: 4-0.

In de rust de minister van Verkeersveiligheid aan de telefoon: "Jullie hoeven helemaal niet zoveel aan jullie wegennet te veranden, de wegen liggen er, jullie staan goed, alleen moeten jullie je beter verplaatsen". De woorden van de minister werden in de voetbalvertaler gegooid. Er rolde een bonnetje uit de automaat...
1) blijf bij je eigen man als Hoofddorp de bal heeft. 2) Ga nóg feller de duels aan. 3) Blijf voetballen zoals je nu doet, dat gaat goed en daarin zijn we op ons best! Helder, opdracht duidelijk!

De bal was meer in ons bezit, de juiste keuzes werden weer gemaakt, de passes waren als vanouds, Hoofddorp zat een paar goed in de opstopping van het verkeer en werd bij vlagen bij de strot gepakt. Jens rolde het asfalt uit. Melvin, Thijs en Yannick walste het asfalt met Hoofddorp erop rijdend helemaal plat! Jip, Tijn en Websie walste over de weg en het eerste doelpunt viel: 4-1 Websie nadat Melvin de bal gigagoed had afgepakt. We stonden zeer goed en 2 keer goed..
Foreholte besloot haar eigen stoplicht op groen te zetten. Prachtige aanvallen die al bij Thijs en vooral Yannick begonnen! Tijn deed het vuile werk, Jip met de pass en hoppaaaa Websie met de treffer. Tweede helft 2-2!

Een heel goed wedstrijd om te oefenen in het verdedigen, hierin zijn we dan ook goed geslaagd! Maandag minister van Verkeersveiligheid maar eens bellen en vragen of we nog goede sporen hebben achtergelaten!



 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.