maandag 20 februari 2012

Combi F3 en F6 geeft FC Lisse voetballes, 'Platje' debuteert bijzonder goed

Melvin heeft afgelopen zaterdag meegespeeld met Foreholte F6. Hij vond de training van afgelopen woensdag, ondanks de regen, helemaal cool, leuk en vetgaaf. Hij was daarom ook erg blij dat hij mee mocht spelen.
Hieronder is een verslag te lezen, geschreven door coach en trainer Allard Lindhout.
 
 
Brr... Koude dagen nog steeds na de afgelaste weekenden. De sneeuw en het ijs zijn gesmolten en we kunnen weer voetballen.
Woensdag hebben we weer getraind, nog niet volledig want Tijn was ziek en ook Joop en Florian waren afwezig.
Gaan we dan wel voetballen zaterdag? Jawel! want we hebben al 3 zaterdagen niet kunnen spelen, dus het wordt wel weer eens tijd!
Hebben we genoeg spelers dan? Jawel! want Jan en Milan uit de F3 komen ons helpen en we hebben een nieuw talent wat ons komt versterken!
Huh!? Wie dan? Ja, Melvin natuurlijk! Hét talent van de F12. Melvin is een echte rechtsbuiten die ook nog eens goed kan verdedigen, die kunnen we zaterdag dus goed gebruiken!

Zaterdagmorgen kwart voor 8. Voorheen in het donker, nu gelukkig licht. Alleen het licht voor Joop, Tijn, Thijs en Florian was nog niet op groen gesprongen.
Met 7 man dus op naar Lisse om te spelen tegen de plaatselijke FC. We waren snel omgekleed en als een speer renden we naar veld 8 om aan de warming-up te beginnen. De mannen oogden gretig en hongerig naar een succesje. Zou FC Lisse F6 te verslaan zijn?

Erik trok de handschoenen aan en stelde zich op tussen de palen. Yannick trok het shirt met rugnummer 2 aan en speelde rechtsachter. Jan centraal en Milan op links. Supersub Melvin 'Platje' als hangende rechtsbuiten. Jippie als aanspeelpunt en Websie als diepe linksbuiten. De bal rolde, de scheids floot en Jip zet de eerste aanval op. De strijd barts los!
Yannick aan de bal. Oei, balverlies, maar als een ware krijger verovert meneer de bal weer terug. Huh! Florian niet voor me snuffert? Oja! Melvin staat op die plek. Dan maar een pass binnenkant voet naar hem. Mooie controle, balletje terug naar Jip, helemaal terug naar Milan en zo bouwt Foreholte zorgvuldig en ... snel! De bal is bij Wessel die de een-twee aan gaat met Jan. Het schot.. In de handen van de Lisse'se doelman.

Lisse had veel grote en sterke jongens. Zoals zovaak hetzelfde verhaaltje. Sterke en grote tegenstander. Wij hard werken en passen, acties maken en elkaar goed helpen. Lisse was dichtbij een doelpunt, maar de bal was een prooi voor stuiterbal Erik. Erik koos er regelmatig voor om de bal met de voet over de grond te spelen. Dat is toch een stuk makkelijker dan zo'n hoge bal te controleren en goed te leggen! Goed hoor!

18 minuten gespeeld. Het lijkt erop dat we met 0-0 de rust ingaan, maar daar dachten Jan en Milan anders over. Mooie een-twee door het midden en Jan die mee inschuift. Jip en Wessel maken de ruimte en Jan haalt zijn been naar achteren. En zwieper, een knal, een komeet, een weet-ik-veel-hoe-je-het-noemen-wil -bal maar wel hoog in de touwen! 0-1 Foreholte! Wat heeft Milan daar dan mee te maken? Nou Milan droomt veel over voetbal en vannacht had hij een droom keeper te zijn in een grote Champions Leaguewedstrijd en de bal uit de hoek te zweven. Maarja, dromen zijn soms net echt en de handsbal voorkomt een Lisse's doelpunt. Alleen de scheidsrechter koos ervoor voordeel toe te kennen wat voor Lisse goed uitpakte: 1-1. Nu wel rust...

Zo, even plassen, limonade, een kleine verschuiving (voor een coach ook wel eens lekker zonder al teveel gepuzzel) en Jan op doel, Erik op zijn plekkie achterin. Hoewel... tegen Erik zeggen waar hij staat heeft wel zin, alleen Stuiter-de-stuiter verlaat zijn plek maar al te graag om overal tegelijk te zijn. Yannick won zijn duels en speelde behoorlijk sterk. Melvin en Wessel konden de acties maken en Jip hield de totale verdediging van Lisse aan de gang.

Halverwege de tweede helft trapt de doelman van geel-blauw uit en Erik zit er perfect tussen. Beter kan niet want zijn vervolgpass is ook nog eens prima. Milan vrij voor het doel met de opties: kiezen voor Wessel of Jip of optie 2: rammen in het hoekie.. ja hoor...GOEDE KEUZE! 1-2 Foreholte!
Wordt het 1-3? 2-2? of misschien nog wel meer? Nee. Beide teams streden voor iedere bal en dichtbij een doelpunt waren we allebei wel. 23 minuten gespeeld in de tweede helft, de blessuretijd zit erop: Foreholte wint met 1-2! Maandag en woensdag trainen! Tot dan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.