zondag 31 augustus 2014

Brandon 5 jaar.

Vandaag is onze "boef" 5 jaar geworden! We hebben een klein feestje gegeven, want morgen moet iedereen weer naar school en werken en is de vakantie echt afgelopen.

Zomervakantie 2014

We zijn onze vakantie begonnen in Le Chesnay, mijn oude woonplaats. Vervolgens zijn we 10 dagen in Locunole geweest. Een plaats in Bretagne. De vakantie hebben we afgesloten op onze favoriete camping Les Alicourts in Pierrefitte sur Sauldre.
Over 7 weken kunnen we weer de koffers pakken, dan gaan vliegen we naar Italië . Daar stappen we op de boot voor een cruise naar Griekenland, Turkije en Kroatië.




















woensdag 13 augustus 2014

Eten bij een Italiaan

6 mei heb ik voor het laatst geblogd.... tijd om een update te geven. Hieronder even in vogelvlucht een paar leuke dingen die we gedaan hebben.

Nooit geweten dat onze buurman zo lekker kan koken. Maar nu we dat weten hopen we vaker te worden uitgenodigd door Gianni en Sas.


Strand



Wat hadden we een mooi weer de eerste weken van de vakantie en wat boffen we dan dat we zo dicht bij het strand wonen. Heerlijk aan het eind van de middag er naar toe fietsen. Hapje en drankje mee en dan gewoon genieten! Wat een rijkdom.




Jersey Boys

Avondje uit met Peter is altijd leuk. We zijn samen naar Jersey Boys geweest. Leuke musical. Helaas draait ie niet meer. Volgende musical staat alweer gepland. Soldaat van Oranje... (alweer??, ja alweer) We nemen dan de kids mee. Zij moeten deze musical ook gezien hebben.

Feestje

Oom Pieter en tante Ellen vierden hun verjaardag en wij mochten ook komen. Nadat we eerst waren gaan varen, was er nog een diner. We troffen het met het weer en het was leuk om al mijn neven en nichtjes, ooms en tantes weer te zien.
Samen met Judith. Zij heeft een boek geschreven. Zie: http://www.bol.com/nl/p/zwart-wit/9200000025959504/


Dylan 14 jaar!

Tijdens het WK hebben we de verjaardag van Dylan gevierd. Het huis zat vol. Het was super gezellig en oranje!

Afscheid van de E4

BBQ hier en BBQ daar. Vandaag een BBQ om afscheid te nemen van het elftal van Melvin.
Gelukkig zien we Jerry en Bas volgend seizoen weer. Want dan geven ze de E2 training.

Straat BBQ

2 jaar geleden alweer was onze 1e straat BBQ.
Dit jaar was editie 2 aan de beurt en wederom was het een succes. Tot in de late uurtjes hebben we buiten gezeten in onze gezellig straat.



Gezellig

Bij Joost en Lennique is het altijd gezellig en dat is op de foto's dan ook wel te zien.

Dylan naar Duitsland

Juichen in het Sauerland: Jeugdteams van Foreholte bij de Ederberglandcup

Op Hemelvaartsdag vertrokken de E3, E1, D2, C2 en C1 gehuld in schitterende toernooitruien naar het schilderachtige Sauerland om daar deel te nemen aan het toernooi om de Ederberglandcup.
Wat was begonnen als een ideetje van bevriende trainers/leiders om met hun teams gezamenlijk deel te nemen aan een internationaal toernooi, resulteerde na een boel geregel en veel verkoopacties in een geweldig voetbalweekend voor 60 jongens en 15 begeleiders.

De E3 en een aantal begeleiders reisden per auto naar Duitsland. De  anderen allemaal in een Executive  bus met voetbalminnende en bij Foreholte al bekende chauffeur  van Brouwers Tours.  De reis was best lang, maar héél gezellig. Na aankomst in koud, miezerig weer, werd kasteel-jeugdherberg Hessenstein verkend. Vervolgens:  óp naar de avondmaaltijd in Allendorf, de centrale plaats van het Internationale Ederberglandcuptoernooi, waar de E3 de Foreholte-teams al had vertegenwoordigd bij de officiële opening. Het eten werd niet door iedereen even gewaardeerd, maar het lekkere ontbijt in de jeugdherberg na een nacht-met-niet-al-te-veel-slaap des te meer. De jongens kwamen niets te kort, want beide dagen werd er ook nog een lunchpakketje bezorgd en kon er per team wat lekkers worden gekocht.

Vrijdag ging er dan gevoetbald worden! Het toernooi vond plaats in verschillende ‘speelsteden’, waar de dorpsclubs veelal maar over één veld bleken te beschikken.  De E3 mocht spelen op het mooie complex in Allendorf, de E1 en D2 speelden op een veld in het zo’n tien kilometer noordelijker gelegen Bromskirchen en de C2 en C1 traden aan in Battenfeld. Het was kil in de heuvels, maar droog en er werd hard gestreden om de prijzen.

De E3 speelde als o-10 ploeg in de o-11 categorie en eindigde tegen allemaal Duitse teams van een jaar ouder op de derde plaats in de poule. De E1 werd eerste – ook al tegen veel oudere jongens! De D2 had wat pech doordat een van de tegenstanders zich teruggetrokken had en er dus maar twee wedstrijdjes gespeeld konden worden. Ze werden tweede.  De C2 en C1 veroverden beide de eerste plaats in hun poule en moesten onderling uitmaken wie er de volgende dag naar de finalepoule mocht. Dit werd een heel spannende wedstrijd waarnaar ook de al uitgespeelde teams en naar Duitsland afgereisde ouders van Foreholte kwamen kijken. Na een 1-1 eindstand trok de C1 via penalty’s aan het langste eind.

Op zaterdag werd bij heerlijk voetbalweer de strijd hervat. Dat leverde weer spannende wedstrijden op, De E1 had penalty's nodig om door de halve finale te komen en de C1 verloor de finale op penalty's. Resultaat: prachtige 2e (E1 enC1), 7(D2 en C2) en 10e (E3) plaatsen voor de getalenteerde Foreholtejeugd.
Omdat de E3 een compacter spelprogramma had en niet afhankelijk was van de bus, zijn de jongste deelnemers nog heerlijk gaan zwemmen. ’s Avonds volgde nog een sfeervolle prijsuitreiking met veel gejuich door de de Foreholte-jongens! Het bleef weer lang onrustig in Jugendburg Hessenstein.

Zeer vermoeid, maar erg tevreden keerden allen op zondag terug in Voorhout, waar naar het schijnt ook de volgende dag op school nog nagejuicht werd!

Dank aan iedereen die iets heeft bijgedragen en/of braadworsten, oliebollen, bloembollen-op-pot, en eindeloos veel stroopwafels heeft gekocht! Ook dank aan de sponsors van de toernooitrui, die er mede voor hebben gezorgd dat Foreholte ook in het buitenland weer op de kaart is gezet als een prachtige voetbalvereniging.