maandag 30 april 2012

Koninginnedag 2012

Wat een weertje vandaag, het leek wel zomer. Vanochtend zijn we naar de kinderbraderie geweest en daarna hebben we  tijdens het eten van de traditionele oranje tompoucen naar de koningin gekeken op tv. 's Middags om 2 uur waren we al bij sportparkpop. De kinderen vermaakten zich op de springkussens en wij zaten daarnaast in het zonnetje met de nodige drank. Rond 7 uur, na de patat en ander vet, gingen we naar huis. Daar hebben we deze Koninginnedag afgesloten in de tub.


















Drievliet 2012






Gisteren was ons jaarlijks uitje met de van Velzens. Dit jaar bleven we dichtbij huis. 20 minuten rijden en we waren er al. Drievliet! Het was onzettend rustig. Geen wachtrijen, waardoor de jongens soms 16! keer in dezelfde attractie gingen. 's Avonds zijn we nog uit eten geweest bij Boerhaave. Dit jaar was het uitje wederom geslaagd. Volgend jaar ons jublileumjaar... nog even goed nadenken waar we dan naartoe gaan.

vrijdag 20 april 2012

Edwin vd Sar Toernooi 2012 (2)








Dillan  (zie rechts bovenaan ) Kooi staat de pers te woord. In ieder geval is zijn achternaam wel goed geschreven.

zondag 15 april 2012

Edwin vd Sar Toernooi 2012

Dylan heeft vandaag meegespeeld met de nieuwe D1 van Foreholte tijdens het Edwin vd Sar Toernooi. Na een paar spannende wedstrijden tegen oa. Lisse, Ado Den Haag,Noordwijk,VVSB en Alphense Boys stonden de jongens in de halve finale tegen Voorschoten. Helaas verloren ze met 1-0. Maar wel onwijs knap gedaan! Edwin kwam aan het eind van de middag de prijzen zelf uitreiken.





Klik  HIER voor wat foto's.

Foreholte D1 Edwin van der Sar Toernooi 2012

woensdag 11 april 2012

Melvin mag mee met Foreholte F6



1 doelpuntje tekort

Foreholte grijpt 2e plek op Toernooi

Brr, wat was het koud vanochtend op t stationsplein. Op deze 2e paasdag verzamelde de equipe van de F6 in alle vroegte om 8:15 om te vertrekken richting Hillegom voor het Paastoernooi aldaar gespeeld. Vandaag helaas Erik en Florian er niet bij, maar wel supersub Melvin ‘Platje’. Een meer dan goede vervanger die uitstekend als rechtsbuiten uit de voeten kan. Het werd een mooi toernooi met een ‘doelpuntenslot’. “Hadden we er maar 1 meer kunnen maken, dan was de beker die Tijn mocht ophalen nog groter geweest”…


Forum Sport – Foreholte   1 – 1
De eerste pot bleek op papier en in de praktijk de meest lastige. Forum Sport uit Voorburg speelt op hetzelfde niveau als wij en doet het daarin prima als tweede in hun competitie met uitzicht op meer. Een sterke tegenstander dus, zo bleek ook. Wij moesten al onze sterke krachten gebruiken om hen af te stoppen en probeerde in de spaarzame aanvallen toe te slaan. Keeper Yannick plukte er wat ballen uit. Joop en Thijs bikkelde achterin de boel plat, Jens probeerde sierlijk wat los te maken. Jip en Tijn sleurde wat van kant naar kant en Webs probeerde wat acties te maken. Echte kansen kregen we niet, totdat … Jip mocht aanleggen voor een vrije trap en uit het niets was daar de 0-1! Punten nog lang niet binnen en Forum Sport kwam dan ook terecht op 1-1. Vasthouden en hopen …Gelukt! Een punt en een goed begin van het toernooi.
Foreholte – SJC   2 – 0
Dan, de pot tegen SJC. Gelijk onder druk zetten die buren uit Noordwijk en dat deden onze kerels dan ook prima. Keeper Webs heeft de hele wedstrijd geen bal geraakt. Thijs centraal had de boel prima onder controle, zodoende kon Joop Sonic mee inschuiven. Yannick op links kon lekker mee naar voren. Tovenaar Jens had weer mooie passjes richting de kaatsende Jip die vaak knap het overzicht had en op die manier Tijn en Melvin de kans gaf om een doelpunt te maken. Kansen, kansen en nog eens kansen. Het spel was niet eens zo super maar toch konden we 2 keer de bal hard tegen het net knallen. Jip en Jens zorgde voor de 0-2 overwinning.
Hillegom – Foreholte   0 – 6
“Kunnen we nog eerste worden?” vroegen Webs en Thijs. “Nou dat lukt niet mee denk ik”, zei ik. “Dan moeten we met heel veel winnen”. Als de 1-0  en 2-0 dan snel vallen en het spel ook nog eens opperbest is, eigenlijk veel beter dan de eerste en 2e wedstrijd, dan ga je er zo wat in geloven! Jens en Webs speelden heel erg goed samen op links. Jip was fenomenaal met zijn openingen op beide flanken, waardoor Melvin zelfs 2 keer kon scoren. Thijs zijn passing was perfect en ook Joop vocht als een leeuw. Yannick wilde weer keepen en deed dat prima en als dan ons Kanon Tijn ook werkt voor 5 tijgers tegelijk en er ook een tweetal doelpuntjes erin legt dan is plek 1 heel dichtbij! Jens met de knal ..Ja! 5-0! Sebas en Peter fluisteren mij in dat er nog 1 doelpuntje nodig is voor een gedeeltelijke eerste plaats. Hmm denk ik, wel krap 2 minuten. “Jongens! Nog 1 doelpuntje!!!” Hoppa! 6-0 door Websie! En nu???
Strafschoppen, oei .. puur Hollands
“Willen de teams van Forum Sport en Foreholte zich melden?” klonk het door de speakers van het sportpark. Ja hoor! Dat willen we wel! De stand is exact gelijk, ook het gemaakte aantal doelpunten. Dus .. Penalty’s gaan bepalen wie er 1e wordt en wie 2e. Topoverleg! Wie wil er 1 nemen? Thijs besluit de eer aan de andere te laten en Jens duikt onder lat. Webs, Jip, Melvin, Joop en Tijn worden de 5 op wiens schouders en een enorme druk komt te liggen. Jip scoort, Webs scoort en Forum Sport scoort ook beide strafschoppen. Helaas missen we de andere strafschoppen en eindigen we netjes als 2e. Keurig mannen! Goed gedaan!
De beker!
Tijn mag namens de ploeg de beker in ontvangst nemen. Van oor tot oor van trost komt de beker mee naar Voorhout!

Stukje: Allard Lindhout
Foto's: Jens







  

zondag 8 april 2012

Tussen de bollen...

We sjeesen altijd voorbij de mooie bollenvelden, dus nu zijn we ook maar eens tussen de toeristen gaan staan voor wat mooie plaatjes.








KNVB

Inmiddels voetbalt Dylan in het team KNVB interregionaal Noord jongens onder 12. Afgelopen woensdag ben ik voor het eerst eens meegegaan om te kijken. Dylan moest tegen Quick Boys D1 spelen.
Op het hoofdveld traden de mannen aan en speelden ze 2 keer 30 minuten. Wat was het spannend, maar uiteindelijk won Quick-Boys met 2-0. Gelukkig was het net op tijd afgelopen, het begon daarna keihard te regenen! Ik had het al steenkoud. Dus hup in een warme auto, nog even op de door de mc Drive en daarna op tijd naar bed.


donderdag 5 april 2012

Melvin 8 jaar.

Hieperdepiep Hoeraaaa, Melvin is vandaag 8 jaar geworden. Vanochtend om 5:40 uur was onze vent al klaar wakker. Inmiddels hebben we voor hem gezongen en zijn de kadootjes uitgepakt. Zo naar school om te trakteren en vanmiddag gaan we gelijk zijn partijtje maar vieren met 8 gasten in de Bubble Jungle. Het wordt  een drukke en  lange dag. pfffff.